Pokud chcete ochutnat Itálii, jezte a pijte to, co mají doma opravdoví Italové. Přes 200 vysoce kvalitních italských vín s dodáním do 10 dnů!

Piano del Cerro Aglianico del Vulture DOC 2018 0,75 l

 
 

Tradiční plné červené víno odrůdy Aglianico z historické zóny Vulture, z nejlepších vinic. Barva je velmi výrazná, temná, rubínová. Buket vína je ohromující, plný s tóny bobulového ovoce, černých třešní, tabáku, černého rybízu a moruší. Následuje lehký dotek vanilky a černého pepře. Chuť vína je velmi bohatá, teplá s dobrou strukturou taninů. Velmi persistentní s nádechem ušlechtilého balsamikového octa v dochuti. Dlouhé a plné až nekončící víno s vynikajícím potenciálem k archivaci.

VINIFIKACE

Sběr hroznů je ruční. Hrozny se skládají do malých 20 kg beden, aby nedocházelo k poškozování struktury bobulí při sklizni. Následuje jemné lisování, odrzňování, Fermentace v dubových sudech z francouzského dřeva po dobu 5 – 6 měsíců. Dále je školeno v sudech barrique 15 měsíců, dále dozrává rok v láhvi.

Dostupnost Dodání do 10 dnů. (11 ks)
Můžeme doručit do
10.12.2024
Měrná cena 838,67 Kč / 1 l
Cena 519,83 Kč bez DPH
629 Kč / ks    
Kód produktu 42902
Značka Vigneti del Vulture
Kategorie Vína z kraje Basilicata
 

Tradiční plné červené víno odrůdy Aglianico z historické zóny Vulture, z nejlepších vinic. Barva je velmi výrazná, temná, rubínová. Buket vína je ohromující, plný s tóny bobulového ovoce, černých třešní, tabáku, černého rybízu a moruší. Následuje lehký dotek vanilky a černého pepře. Chuť vína je velmi bohatá, teplá s dobrou strukturou taninů. Velmi persistentní s nádechem ušlechtilého balsamikového octa v dochuti. Dlouhé a plné až nekončící víno s vynikajícím potenciálem k archivaci.

Vinařství: Vigneti del Vulture

Oblast: Basilicata

Odrůdové složení: Aglianico

Klasifikace: DOC

Poloha: Jižní Itálie, oblast Basilicata. Vinice v oblasti sopky Vulture. Vulkanické podloží, bohaté na minerální látky. Vinice jsou situovány ve vysokých nadmořských výškách 650 m, průměrné stáří keřů je mezi 30 a 40 lety. Výnosy nepřesahují 6 t/ha. Sklizeň probíhá třetí týden v říjnu.

Gastro párování: jehněčí maso, grilovaná masa, steaky, zvěřina, silná masová ragú

Teplota servisu: 16 - 18 °C

Velikost lahve: 0,75 l

VINIFIKACE

Sběr hroznů je ruční. Hrozny se skládají do malých 20 kg beden, aby nedocházelo k poškozování struktury bobulí při sklizni. Následuje jemné lisování, odrzňování, Fermentace v dubových sudech z francouzského dřeva po dobu 5 – 6 měsíců. Dále je školeno v sudech barrique 15 měsíců, dále dozrává rok v láhvi.

Hmotnost 0.9 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: