Pokud chcete ochutnat Itálii, jezte a pijte to, co mají doma opravdoví Italové. Přes 200 vysoce kvalitních italských vín s dodáním do 10 dnů!

Gran Moravia

 
 

Gran Moravia je přírodní extra tvrdý dlouho zrající sýr z kvalitního kravského mléka bez chemických přísad a barviv. Vyráběn je dle tradičních italských postupů. V bochnících zraje 10 až 24 měsíců.

Dostupnost Skladem (687,299 ks)
Můžeme doručit do
25.11.2024
Měrná cena 519 Kč / 1 kg
Cena 463,39 Kč bez DPH
519 Kč / ks    
Kód produktu 38138
Značka Gran Moravia
Kategorie Sýry, parmazán a pecorino
 

Gran Moravia je přírodní extra tvrdý dlouho zrající sýr z kvalitního kravského mléka bez chemických přísad a barviv. Vyráběn je dle tradičních italských postupů. V bochnících zraje 10 až 24 měsíců.

Tento sýr je považován za zdařilou českou variantu italského Grana Padano.

UVEDENÁ CENA VÝROBKU JE ZA 1 kg. Cena bude přepočtena dle skutečné váhy. Sýr Gran Moravia je originálně od výrobce porcovaný v 0.9 až 1,3 kg vakuovém balení. Vložením 1 ks do nákupního košíku objednáváte 1 ks tohoto balení.  Při platbě převodem na účet počkejte na přepočítání ceny, které vám pošleme na vámi uvedený e-mail (první doručený e-mail je automatický - s potvrzením objednávky, v druhém e-mailu pošleme přepočítanou cenu podle skutečné váhy balení, které je momentálně skladem).

 

 

ravia je sýr vyráběný ručně tak, aby se v konečném výrobku spojovaly chutě a kvalita, kterých lze dosáhnout pouze pozorným zpracováním a přirozeným a pomalým zráním.

Po 10 hodinách je mléko částečně odstředěno a nalito do kotlů, kde po smíchání se syrovátkou a syřidlem dochází k jeho srážení.

Po několika minutách od přidání syřidla se na povrchu vytvoří sýřenina. Ta je v nejvhodnější okamžik, často podle uvážení mistra sýraře, rozkrájena pomocí speciálních nožů. V této fázi nazývané "krájení" je sýřenina rozdrobena na části podobné zrnkům rýže, které jsou příčinou zrnité struktury typické pro Gran Moravia.
technologie výroby technologie vzroby

Tvarování

Těsto je vyjmuto za pomoci příslušných plachetek a nechá se chvíli okapat. Poté je nakrájeno a vloženo do plastických forem.
Tvarování Tvarování
Tvarování

Solení

Dalším krokem je solení, které spočívá v ponoření forem do roztoku nasyceného kuchyňskou solí na dobu 15 - 20 dnů.


Zrání

Formy jsou pak přemístěny do zracího skladu, položeny na masivní dřevěné stoly umístěné nad sebou, pravidelně čištěny, obraceny a kontrolovány. Od této chvíle začíná dlouhý proces tříbení a přirozeného zrání sýru Gran Moravia.
Hmotnost 1 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Přidat hodnocení
5
4x
4
3x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
JP Avatar autora | 25.7.2021
Vynikající