Gran Moravia
Popis
Gran Moravia je přírodní extra tvrdý dlouho zrající sýr z kvalitního kravského mléka bez chemických přísad a barviv. Vyráběn je dle tradičních italských postupů. V bochnících zraje 10 až 24 měsíců.
Tento sýr je považován za zdařilou českou variantu italského Grana Padano.
UVEDENÁ CENA VÝROBKU JE ZA 1 kg. Cena bude přepočtena dle skutečné váhy. Sýr Gran Moravia je originálně od výrobce porcovaný v 0.9 až 1,3 kg vakuovém balení. Vložením 1 ks do nákupního košíku objednáváte 1 ks tohoto balení. Při platbě převodem na účet počkejte na přepočítání ceny, které vám pošleme na vámi uvedený e-mail (první doručený e-mail je automatický - s potvrzením objednávky, v druhém e-mailu pošleme přepočítanou cenu podle skutečné váhy balení, které je momentálně skladem).
ravia je sýr vyráběný ručně tak, aby se v konečném výrobku spojovaly chutě a kvalita, kterých lze dosáhnout pouze pozorným zpracováním a přirozeným a pomalým zráním.
Po 10 hodinách je mléko částečně odstředěno a nalito do kotlů, kde po smíchání se syrovátkou a syřidlem dochází k jeho srážení.
Po několika minutách od přidání syřidla se na povrchu vytvoří sýřenina. Ta je v nejvhodnější okamžik, často podle uvážení mistra sýraře, rozkrájena pomocí speciálních nožů. V této fázi nazývané "krájení" je sýřenina rozdrobena na části podobné zrnkům rýže, které jsou příčinou zrnité struktury typické pro Gran Moravia.Tvarování
Těsto je vyjmuto za pomoci příslušných plachetek a nechá se chvíli okapat. Poté je nakrájeno a vloženo do plastických forem.Solení
Dalším krokem je solení, které spočívá v ponoření forem do roztoku nasyceného kuchyňskou solí na dobu 15 - 20 dnů.
Zrání
Hmotnost | 1 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.