Výběrová rýže na rizoto Carnaroli 1 kg
Popis
Vysoce kvalitní rýže z rýžového mlýna Tarantola, mezinárodně uznávána.
Doba vaření: 12 minut
Tento rodinný podnik mezi prvními svého druhu získal certifikát Demeter, který sdružuje ekologické zemědělství, které při výrobě svých produktů nepoužívají žádné chemické látky.
Co do tvaru, rozeznáváme rýži hlavně dle délky zrna.
comune nebo originario - krátkozrnná, nebo kulatozrnná (Originario, Balilla... ), vhodná na přípravu například sladkých pokrmů, nebo jako zavážka do polévek
semifino - střednězrnná, (Padano, Vialone... ), dobře absorbuje přísady, má spíše lepivější konzistenci a hodí se do pokrmů, které mají mít mazlavou konzistenci.
fino - dlouhozrnná (Parboiled... ), všestranná rýže, používá se zejména jako příloha
superfino - zvlášť dlouhozrnná (Arborio, Carnaroli... ) díky obsahu škrobu se nejvíce hodí na přípravu rizota, pro které je typická krémovitá konzistence.
Z hlediska výživy je rýže zdrojem ušlechtilých bílkovin, které jsou bohaté na esenciální aminokyseliny základní pro růst, stejně jako na vitamíny PP, K, E a základní prvky, jako jsou draslík, vápník a fosfor.
Jak na italské rizoto? Mrkněte na:
http://www.stream.cz/peklonataliri/774894-italie-po-cesku
Velikost balení: 1 kg, vakuově baleno
Hmotnost | 1 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.