AMARO ALPLER 0,7 l
Popis
Bylinný likér, připravovaný z tajné směsi mnoha horských bylin, trav a koření, dle prastaré klášterní, pečlivě střežené receptury. Alpler není jen hořký likér, Alpler je tělnatý, skutečně velmi hořký, suchý, bez přidaného cukru, s ověřenými léčivými účinky nejen na zažívání. Po právu je tento likér historicky nazýván „elixír dlouhého života“.
Název: | Alpler - Bylinný likér |
Alkohol: | 42% |
Složení: | Tajné, historická směs koření, trav a bylin. |
Zrání: | Nerezové tanky |
Obsah: | 0,7 l |
Na samotném konci horského městečka Termeno – Tramín v regionu Alto Adige, tedy Jižním Tyrolsku, se nachází jedenz nejdůležitějších a nejlepších producentů Grappy a ovocných pálenek nejen v Itálii. Termeno, které dalo světu stejnojmennou vinnou révu Gewürztraminer a které se svou Wienstrasse, je velmi důležitým místem pro pěstování vína a ovoce, nabízí díky své jedinečné geografické poloze zcela ideální podmínky pro vinohradnictví a ovocnářství. Vysoká nadmořská výška, teplotní rozdíly mezi dnem a nocí, půdní složení a vysoké hory, které tuto oblast obklopují, tvoří ve světě neopakovatelné podmínky. Filosofie destilérie Roner je založen na jedinečnosti této lokality, čistotě místních vín a vysoké kvalitě ovoce.
Příběh začíná u Gotfrida Ronera, jenž zdědil vztah a umění pálení ovoce a vinných hroznů po svém otci. Díky tomu bylo rozhodnutí o vybudování malé destilérie téměř samozřejmostí. První destilérie již obsahovala parní destilační přístroje, byla založena v roce 1946 ve starém domě rodiny Roner. Jedny z prvních pálenek byly Grappy z místních odrůd a ovocné destiláty z jablek, hrušek, ale i lesních plodů. Brzy se jméno Roner stalo zárukou kvality a nastal čas pro vybudování druhé destilační kolony. V roce 1965 byla vystavěná nová destilérie v místech kde se nachází dnes a v roce 1972 byla přistavěna ovocná pálenice společně s novými kancelářemi. 1989 dosahuje celková plocha neuvěřitelných 3000 m2 a roku 1998 je vybudována moderní laboratoř pro neustálou kontrolu která je nezbytná pro udržení té nejvyšší kvality.
V současné době Andreas Roner, ředitel a Günther Roner, hlavní destilatér, synové Gotfrida Ronera stojí v čele rodinného podniku a pokračují v tradici výroby pálenek a ovocných destilátů. V roce 2001 Roner jako první v Itálii získává certifikát ISO (quality control) certification 9001/2000. Současná kapacita destilérie společně se skladovými prostory je 1.200.000 kg vinné révy a 1.700.000 kg ovoce. Denní kapacita pro destilování je 25 000 kg hroznů a 48 000 kg ovoce. Roner je také první Italskou destilérijí s využívající nejmodernějších technologii pro přeměnu a recyklaci energie v zcela čistém ekologickém procesu výroby označovaném -Thanks to this plant.
100% Cabernet sauvignon |
Hmotnost | 0.9 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.